Кой можеше да е Вещерът?


Фолклор, класически приказки, фентъзи и един мъж, който крачи сам сред тях, дами и господа представям ви – Вещерът или познат още като Гералт от Ривия. Нетфликс екранизират поредицата на Анджей Сапковски (има и полска екранизация от 2001 г. – The Hexer) и са се спрели на Хенри Кавийл. Като фенове не можем да стоим безучастно и се замислихме дали това е най-подходящият избор? Вярно, че вече всичко е подписано и уредено, но защо поне да не поразмишляваме и да не помечтаем и нека не се лъжем – да поплакнем очи.

Представяме ви нашият Топ 5 актьори, които биха могли да са „Вещерът“, но вече са друго поколение срещу Топ 5 актьори, които можеха сега да бъдат избрани:

Топ 5 „Ако беше преди 20-тина и повече години“

  1. Вал Килмър/ Val Kilmer

Защо: Отговорът е само една дума – „Уилоу“ (Willow), любим фентъзи филм-приказка, който разказва за едно джудже – Уилоу, което трябва да спаси едно бебе от зла кралица. Героят на Вал е Мадмартиган – дългокос, секси войн, който помага на Уилоу да изпълни мисията си. Ако добавите брада и качулка, плюс невероятния талант на Килмър – пред вас ще застане един прекрасен Вещер.

  1. Джеф Бриджис/ Jeff Bridges

Защо: Признаваме, вероятно и доста други са го забелязали – той е като виното, узрява и става по-качествен с всяка изминала година. С неговата брада – запазена марка през годините, стоманени очи, леко тромава походка, нямаше как да не си го представим като един вероятен Вещер, ако машината на времето можеше да ни върне 30-ина години назад. Ако искаме да си го представим направо като вещер, може да си пуснем „Седмият син“/ Seventh Son, макар и филмът като цяло да е малка катастрофа.

  1. Шон Бийн/ Sean Bean

Защо: Първо ми хрумва да кажа – за да не умре още в първата част, както обикновено обича, но това е черен кино хумор. Шегата настрана – Шон Бийн има прекрасно екранно присъствие, проницателен светлоок поглед и лице на човек, преминал доста битки и изпитания. В ролята на Боромир във „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“/ The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring той разкри и своя фентъзи потенциал на войн, който придружава Фродо в мисията му за унищожаване на „пръстена“.

  1. Джерард Бътлър/ Gerard Butler

Защо: Пак може да се ограничим, този път в две думи – крал Леонид от „300“. Силен, мъжествен, войн, машина за убиване и да – с брада, която му стои перфектно. С неговия светлоок поглед, лесно си го представяме как гледа под качулката, единственото ни съмнение е, че изглежда веселяк, което не може да се каже за Гералт.

  1. Гари Олдман/ Gary Oldman

Защо: Ох, как може да се опише накратко чарът на Олдман! Той не е особено висок или як, но е изключително мъжествен. Той излъчва обаяние и изглежда като тих войн, преборил много чудовища. Една лека ретроспекция ни напомня за ролята му на Дракула в едноименния филм от 1992 г. Там има дълга коса, мустаци и брада – прибавяме и дрехите на Вещера и ето го Гералт. Като казваме представете си го, нямаме предвид възрастното чудовище в началото на лентата.

Топ 5 „Актуални и сега“ – нашият поглед към настоящето и чудене дали тези актьори не са по-подходящи от Хенри.

  1. Травис Фимел/ Travis Fimmel

Защо: Фенове на „Викингите“/ Vikings за вас дори не трябва да описваме защо – там той е не само красив, но и играе чудесно като Рагнар. Малко бяхме разочаровани от Warcraft и се надяваме да не повтаря лошата си игра там. Австралиецът може да влезе в кожата на Вещера, поради силното си екранно присъствие и естествено обаяние.

  1. Крисчън Бейл/ Christian Bale

Защо: Някои биха възкликнали – как Батман може да е Вещерът? Това е прекалено. След като Супермен може, защо не и Човекът-прилеп. Бейл е известен със своята крайна отдаденост към ролите и пълното потапяне в персонажите. Мрачният Гералт и неговата съдба биха били чудесно предизвикателство към по-тъмната половина на Крисчън.

  1. Ерик Дейн/ Eric Dane

Защо: Време е сексапилният доктор Слоан да излезе от зоната си на комфорт и да пробва по-нетрадиционна роля. Не че не беше добър в „Анатомията на Грей“, но според нас не е просто романтичен актьор, а може и да е смел войн (X-men го показа). Сложете качулката, представете си го брадясал и пред вас може да изникне Вещерът.

  1. Джо Манганиело/ Joe Manganiello

Защо: Тук определено леко се отклоняваме от физическия профил на Гералт, но има не малко червени точки в полза на Джо. Неговата очевидна физика и чар са едно от нещата. А и фентъзито му отива – все пак беше върколак в „Истинска кръв“/ True Blood.

   5. Чарли Хънъм/ Charlie Hunnam

Защо: Той беше Джаксън на мотор, беше и Артур на кон, време е да е крачещият Вещер! Защо не – има визията, има и леко накривената походка, има и таланта. Уважаеми Нетфликс – можехте да го попитате.