Топ 10 на сериали за патолози


Признавам си, от тийн възраст имам залитане по всякакви криминални и съдебни сериали, което се дължи не само на странните ми интереси, но и на бума от 2000 година, когато „От местопрестъплението“ се появи на малкия екран. Лаборатории, трупове, изследване на малки частици попаднали в неподозирани места, въобще цял един нов свят. И хората в него с най-ужасяващо чувство за хумор са „гробарите“ в отделението или т.нар. – патолози. Има страхотни образи, любими на зрителите като д-р Булард от „Убийства в Мидсъмър“ или Лейни от „Касъл“. Тези персонажи и работата им добиват такава популярност, че публиката иска още, както и да ги види като водещи персонажи, затова на Вашето внимание поднасям десет сериала, чийто главен герой е не кой да е, а патологът:

Medical Examiner Dr. Qin Jing Chao

10. Dr. Qin: Medical Examiner/ Др. Кин: Патолог (2018-) – Това е нов китайски сериал, чието главно действащо лице е д-р Кин, блестящ патолог от бюрото за разследвания, който обединява сили с едно ченге, един детектив и две дами, в разплитане на мистериозни случаи.

maxresdefault

9. Rosewood/ Розууд (2015-2017) – Сюжетът е фокусиран върху работата на д-р Бюмън Роузууд (Морис Чеснът – „Шут в г*за! 2“) – един от най-добрите патолози в Маями. Той е и собственик на една от най-модерните частни лаборатории в страната. Сериалът не успя да впечатли аудиторията и се задоволи със скромните 2 сезона. Честно казано и толкова му бяха достатъчни, защото е малко наивен.

https_s3-ap-southeast-2.amazonaws.comnine-tvmg-images-prod284360284360_quincy

8 .Quincy M.E./ Патолог Куинси (1976-1983) – Американски сериал концентриран върху работата на др Куинси (Джак Клъгман) – патолог от Л.А. Малко е ретро и като сюжет, и като диалози, но за феновете на професията – определено ще е интересен.

91j2uQwLwJL._SL1500_

7. Silent Witness/ Немият свидетел (1996-) – Един британски сериал, който очарова публиката от далечната 1996 до днес. Разказва се за екип от съдебни патолози и техните случаи. Основни главни герои са др. Ники Алекзандър (Емилия Фокс – Дориан Грей), др. Хари Кънингам (Том Уорд – Панаир на суетата) и проф. Лео Далтън (Уилям Гаминара – A Dark Adapted Eye). Сериалът е като сапунка за патолози, все едно гледаш как Барнаби разкрива престъпления, но хората, които разпитва са мъртъвци. Добра английска алтернатива на американските сериали в жанра.

forever

6. Forever/ Завинаги (2014-2015) – Това е един подценен сериал, който беше спрян още след пъвия си сезон. В ролята на патолога Хенри Морган е Йоан Груфът (г-н Фантастик). Различното в сюжета е, че въпросният др. Морган е мъртъв от десетилетия или по-точно не може да умре. Преди 200 години той умира на кораб, но става жертва на проклятие – става безсмъртен. Не че не умира, напротив, умира неколкократно, но се завръща отново и отново. Последната му работа е като патолог в Ню Йорк, живеещ в антикварен магазин и разследващ престъпления с очарователната полицайка Джо Мартинес (Алана де ла Гарса – Закон и ред).

Harrow_TV_Series-374912949-large

5 Harrow/ Хароу (2018-) – Нов сериал с Йоан Груфът, в който той отново е патолог. Отдава му се, но явно и му харесва. Този път героят му е др. Даниел Хароу – блестящ патолог, чийто живот и кариера са заплашени от тъмна тайна. Той трябва да положи всички усилия тя да остане неразкрита. Сериалът е още в началото си, но е интересен, може би малко особено сниман, но ще видим как ще се развие по-натам.

blog_bodyofproof_poster

4. Body of Proof/ Скрити доказателства (2011-2013) – Сериалът е за др. Меган Хънт (Дейна Дилейни – „Отчаяни съпруги“). Историята започва с инцидент, след който д-р Хънт вече не може да практикува неврохирургия и продължава кариерата си като патолог, който скоро става един от най-добрите във Филаделфия. Сериалът е много интересен, Дилейни е прекрасна в образа на д-р Хънт и за феновете – можеше да направят повече от 3 сезона.

51oOT3TEwzL

3. Rizzoli & Isles/ Ризоли и Айлс (2010-2016) – Сериалът събира един страхотен тандем – Анджи Хармън (Закон и ред) в ролята на детектив Ризоли и Саша Александър (Военни престъпления) като патолога Айлс. Двете дами обединяват скалпел и пистолет в разкриване на тежки престъпления. Сериалът е лек и приятен и има чувство за хумор.

tvsinopse1020

2. Crossing Jordan/ Срещи с Джордан (2001-2007) – Сексапилната мъжкарана Джордан Кавана (Джил Хенеси – Закон и ред) е блестящ патолог в Бостън. Тя не спазва много правилата, води лично разследване от миналото и има страхотен екип от колеги и приятели. Д-р Малеш (Рави Капур – Военни престъпления) и д-р Найджъл (Стийв Валентайн – Мистър Пийбъди и Шърман) са просто чудесни.

wp_bones_cast2_1920a1

1. Bones/ Кости (2005-2017) – Това е историята, която вдигна най-много рейтинга на сериалите за патолози. Главната героиня – д-р Темперанс Бренан „Кости (Емили Дешанел)“ е страхотен патолог, който в началото е малко бездушен и вдървен персонаж, но впоследствие се поотпуска, поомеква и даже се по-влюбва. Екранен партньор й е специалният агент от ФБР – Сийли Буут (Дейвид Бореаназ – Бъфи). Двамата и екипът на „Кости“ разплитат трудни и мистериозни случаи. Сериалът е с много дори ефекти, забавен екип от чешити (Анджела, Джак, Камил, Ланс), чевство за хумор и въобще е много добър. Ако някой го е пропуснал, а обича тези истории – нека навакса!

Вижте още:

10 любими сериали за адвокати

The Shining (1980) / Сиянието

It Chapter Two (2019) / То: Част втора или Пениуайз завладя ли отново публиката?

2 мнения за “Топ 10 на сериали за патолози

Коментари са забранени.