Кой може да изиграе Ранд в „Колелото на времето“?


Игра на тронове пуска последни постери, Мартин обявява нови сериали, които предшестват историята, но към екрана се задава нов сериал-сага, който дори да не засенчи славата на троновете, поне ще се доближи до нея – епосът „Колелото на времето“. Спокойно, за разлика от мързеливия Мартин, тази поредица е завършена. След много спорове и неспокойно очакване от страна на феновете – Амазон се решиха и закупиха правата. Така HBO си има Джон Сняг, Netflix – Гералт – Вещера, а Амазон ще ни зарадва с – Ранд ал’Тор – прероденият дракон. За тези, които не са се докосвали до книгите, това е свят, в който Колелото на Времето тъче Шарката на Вековете и вплита в нея животите и делата на хората както то пожелае. Колелото на времето се завърта с помощта на Единствената сила, извличана от Верния извор, извор на магия, който обаче е наполовина покварен (мъжката половина). Това е история за борбата между Светлината и Мрака, за противоборството между Тъмния и единственият, който може да го спре – Дракона.

 

Вълнуваща история за един нов и интересен свят на герои, магия и зло. Въпреки че Амазон още не се ангажират с дата на пилотния епизод, време е като фенове да спекулираме малко кои актьори могат да влязат в кожата на главните герои. Разбира се, кастингът може да се спре на напълно нови или не особено известни актьори, които да се въплътят в добре познатите персонажи. Ако не стане така, ето няколко предложения от вече утвърдили се имена, които студиото може да премисли.

Dragonmount.com

Тъй като няма да стане само с един пост, започвам поредицата от предложения с прекрасни британци, които биха могли да бъдат Ранд ал’Тор. Не забравяте, че мускули се трупат, очи се менят, а косата – се боядисва. Тази класация е по-скоро за излъчване или наподобяване на литературния герой. Ето го и топ пет, на който се спрях.

5 Никълъс Холт/ Nicholas Hoult – достатъчно млад, за да е Ранд, а бонусът са супер светлите очи. От дете актьор (Маркъс) през Зомби (Топли тела) до X-men, Холт влиза в кожата на най-различни герои и не се страхува да експериментира. Може и да му се получи Ранд!?!

47025722d8cbc1fc189ae6167a68a690--nicholas-hoult-nicholas-dagosto

4 Александър Дреймън/ Alexander Dreymon – Името на Дреймън нашумя около сериала Последното кралство (Last Kingdom), където се превъплъщава в Утред. Започва кариерата си на театралната сцена, но през последните 5 години се изявява в роли на малкия екран. Добра физика, по-мъжествено излъчване от това на Ранд, според мен, но какво пък – може и да се получи.

nSHYy4XkcwPWfZzmFW21iHncHYL

3 Сам Хюгън/ Sam Heughan – Друговремецът (Outlander) с буйни червени коси, добра физика и светли очи физически доста се доближава до Ранд. Той е бил Александър Велики, принц в романтичен коледен филм и разбира се – шотландец, на който чудесно му пасва меча. Този червенокос боец може добре да влезе в кожата на Дракона.

Sam-Heughan-Short-Hair-Pictures

 

2 Брадли Джеймс/ Bradley James – ролята, която го изстрелва на върха е тази на Артур в сериала „Мерилин“ (който откъм ефекти и сюжет за мен е малко нелеп). Бил е и един от Медичите в едноименния сериал от 2018. Мисълта ми е – ретро костюмите му отиват. Джеймс има присъствие, светъл поглед и добра структура, може би голямата му роля дебне зад ъгъла – защо да не бъде бъдещия Ранд!?!

Bradley+James+E+Networks+2016+Winter+TCA+_QImwCYCBPDl

1 Дан Стивънс/ Dan Stevens – В „Абатството Даунтън“ той разбиваше сърцата на женската аудитория, в „Легион“ изправи критика и фенове на нокти, защото продължават споровете дали този сериал е добър или просто хахав, а в „Красавицата и звяра“ навлече костюм, за да покаже, че и така присъствието му е осезаемо, дори само чрез синия му поглед. В една от последните арт-фен илюстрации на Ранд, присъствието, което се излъчва от картината ми напомни за това на Стивънс. Може и да греша, но засега той ми е сред основните фаворити за ролята.

Legion-Dan-Stevens

Да, класацията съдържа привлекателни мъже, но не е ли самият Ранд сексапилен, с изписана мускулатура, огнена коса и светли очи? Как тогава да се направи класация, която да избегне физическите качества!?! За феновете на по-нежните имена на огъня, ще направя и фенска класация за Нинив. Очаквайте скоро!

Четете още:

Кой може да изиграе Ранд в „Колелото на времето“?