3 бъдещи анимации – 3 ревюта на трейлъри


Последната реклама на бъдещ анимационен филм ме провокира да погледна по-отблизо три от предстоящите анимационни заглавия за 2019 г. и по-конкретно – техните трейлъри и какво ни разкриват те.

How to Train Your Dragon: The Hidden World/ Как да си дресираш дракон: Скритият свят

Първият трейлър ни представя друг Нощен Бяс – женски (както възкликва магаренцето от Шрек – ооо, ти си женски дракон, като я сваляше в първата част). Бялата красавица не само краде сърцето на Беззъб, но и знае доста номера. Пак има „лош“, който иска да унищожи драконите, особено този на главния герой и викингите трябва да се обединят, за да ги защитят.

Вторият трейлър по-конкретно ни разкрива, че „Скритият свят“ е този на драконите. Последният трейлър съдържа нови сцени между белия и черния дракон, допълнителни кадри от битките и малко ретроспекция в началото. Вторият трейлър е по-драматичен от първия и от него разбираме и името на новия дракон – Light Fury.

Действието на анимацията се развива само 1 година след това на втората част или казано с други думи – това е първата година на Хълцук като водач на клана. Тъй като това е заключителният филм от трилогията, сценаристите са заложили на ретроспекции и кадри от бъдещето, за да завършат историята. Във всеки случай трейлърите дават заявка за едно прекрасно финално продължение.

Може да очакваме филма по родните кина от 1 февруари 2019 г.

The Secret Life of Pets 2/ Сами вкъщи 2

Излезе първият трейлър на продължението на „Сами вкъщи“, който не разкрива сюжета на бъдещия филм, нито ни дава информация за акценти в предстоящата лента. Рекламата залага на конкретна сцена – Макс отива на ветеринар. По този начин зрителите са зарибени от поредната доза хумор и препратки към реалните действия на домашните ни любимци, когато чакат пред кабинета на лекаря. На първата минута има и директно обръщение към публиката – That was weird (Това беше странно) и отговора Oh sister, It’s gonna get way weirder (О, сестро, ще бъде далеч по-откачено). Така сценаристите ни подготвят за изненадите и приключенията, които ни очакват в продължението. Говори се, че следващите трейлъри също ще бъдат посветени на конкретни персонажи, а не на цялостния сюжет.

Филмът трябваше да излезе тази година, но поради технически причини го отложиха за догодина. Все още няма точна дата за българската премиера, но по европейските кина ще се завърти около началото на юни 2019 г., така че може да го очакваме тогава и у нас. Една от големите промени в актьорския състав е отпадането на известния stand by комик Луис С. К. (Луи), който озвучаваше Макс през 2016 г., поради обвинения в сексуален тормоз. Мястото му заема Патън Освалт, който озвучава Реми в „Рататуй“. Другият каст е познат: Ерик Стоунстрийт (Модерно семейство) ще е Дюк, Кевин Харт (Вечерно училище) – Сноубол, а Лейк Бел (Man Up) – Клоуи. Към тях се присъединяват нови звездни гласове: Тифани Хадиш (Лего – Филмът 2) и Харисън Форд, за който това е първата роля в анимационен филм. Първият филм събра над 800 млн. долара и  залагайки на същия екип от режисьор и сценарист, Юнивърсъл искат да повторят печелившата карта.

Spies in Disguise/ Шпиони под прикритие

Супер rnb звучене на кавър на хит от 90-те, сценични препратки към „Мъже в черно“ и филмите на Джеймс Бонд – така започва първият трейлър на филма „Шпиони под прикритие“. Този супер имидж, който се гради през първите 50 секунди от рекламата изведнъж рязко е прекъснат, когато Ланс Стърлинг, героят на Уил Смит, е превърнат в гълъб от колегата си, учен – Уолтър Бекет (озвучаван от новия Спайдърмен – Том Холанд). Кашата е забъркана и остава да разберем в киносалоните как ще се развие тази история.

Това е първата анимационна роля на Холанд и втора за Уил, който през 2004 даде гласа си за Оскар в „История с акули/ Shark Tale“. Филмът е отчасти базиран на късометражната анимация от 2009 г. – Pigeon: Impossible. Премиерата на филма също беше отложена с няколко месеца и сега ще излезе през септември 2019 г. в европейските кина.

Четете още:

Актуални анимационни филми – какво да гледам?

10 детски филма с есенна атмосфера