Toy Story 4 (2019)/ Играта на играчките 4 – Добре дошли, стари приятели!


MV5BMjI0Nzg3Nzk4OV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTY5NjM3NjM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_

Въпреки че е един от най-успешните анимационни филми на всички времена, аз съм от малцината, които първоначално не бяха грабнати, ама изобщо, от историята на Уди и компания. Трябваше да излезе третият филм, да мине медийната кампания, за да мога да си ги пусна и изгледам. Мислех си, че ще мина само с първия, който ще ми създаде впечатление за всички и няма да се занимаван нататък. Колко сгреших! Шест часа по-късно със сълзи на очи приключих една прекрасна трилогия за детството, приятелството, играчките, мечтите, въображението, чувството на принадлежност и носталгията по порастването.

Нямаше досадни песни, нито въздишащи принцеси. Това, което имаше бяха невероятни герои, забави приключения и страхотно чувство за хумор. Поредицата мога да я сравня с първите три филма на „Умирай трудно“. Първият и третият бяха „уау“, като номер 3 ми е любим, докато вторият – не беше лош, но по-скоро за пълнеж. Така и с „Играта на играчките“. Третият с осакатените играчки в детската градина ми е супер любим, което не означава, че не съм фен на противоборството между Уди и Бъз в първия или че не ми харесва детайлите във втория. Една от най-въздействащите сцени е именно във втората анимация – реставрацията на Уди. И друго да нямаше в този филм, тези няколко минути го правят идеален – полиране, финна работа с четка, внимание към детайла – съвършено, също като известните 5 минути в „Up/ В небето“.

След като Играчките ме спечелиха завинаги като свой заклет фен започнах периодично да им се наслаждавам и да си ги припомням от време на време. Дори не предполагах, че Pixar въобще не са приключили с тях. И така до 2014 г., когато студиото обяви, че се готви още един филм. Пет години по-късно ще може да се насладим на този дългоочакван проект.

Наскоро излязоха 2 трейлъра на филма „Toy Story 4/ Играта на играчките 4“. Първият е прекрасен – не издава нищо за сюжета, но ни показва на леко забавен каданс всечки обичани герои. Музиката, която звучи като фон е „Both Sides Now“ в изпълнение на Judy Collins (песента по принцип е на Джони Мичъл, но Колинс първа я изпълнява, може да ви е позната с друг аранжимент от саундтрака на „Наистина любов“). Песента и герои казват всичко – едно голямо – ОЧАКВАЙТЕ. И как няма – девет години след последния филм се появява продължение, което по принцип не мислехме, че ще видим, защото трилогията изглеждаше смислово завършена. Музиката от трейлъра е леко меланхолична, което навежда на изказване на главните актьори Том Ханкс (Уди) и Тим Алън (Бъз Светлинна година), че са имали трудности при завършване на сцените. Явно Pixar пак ще ни хванат за гърлото и ще ни докоснат емоционално.

По време на трейлъра се забелязва и един напълно нов герой – Форки/Виличко, който е озвучен от Тони Хейл (Вице). Той ще бъде trigger-а в историята, защото именно Форки ще поведе познатите ни герои ново приключение, или поне така намеква краткото резюме на филма.

Вторият трейлър представя на феновете два напълно нови героя – Дъки (Кийгън-Майкъл Кей) и Бъни (Джордан Пийл). Комедийното дуо от филма „Киану/Keanu“ подгрява феновете с басов тембър, сладка визия и закачлив фон – увеселителен парк. Да не би Pixar да се опитват да ни подскажат нещо? Като цяло клипът представя Дъки и Бъни, които обсъждат излизането на анимацията и се опитват да имитират Бъз и Уди, докато реалните герои-играчки не се появяват в края на трейлъра. Като цяло втората реклама не е особено оригинална. Всъщност, направо си е скучна с опита за трейлър в стил стендъп комеди. Но това си е част от стила на трейлърите от поредицата – подобен формат имат и рекламите на филми № 2 и №3, така че просто залагат на добре познатото старо.

Прес съобщението след излизанетона клипа хвърля малко светлина върху тези нови герои. Изглежда Уди и компания ще ги срещнат по време на пътуването си и ще предотвратят спечелването им по време на панаир, което е отколешната мечта на тези пухкави играчки.

Рекламната кампания беше продължена с поредица от акцентиращи постери – сивкав фон и играчките на преден план. На тези плакати е споделено и кога да очакваме новото приключение, а именно – през юни 2019 г. Така, че дръжте се малки и големи фенове – лятото се очертава приятно от сега. Това е една от най-успешните поредици в историята на анимационните филми, да не кажа – най-голямата. Дали номер 4 ще достигне нивото на предходните? Залозите са направени. Напред Уди!

Четете още:

3 бъдещи анимации – 3 ревюта на трейлъри

Актуални анимационни филми – какво да гледам?

10 детски филма с есенна атмосфера

2 мнения за “Toy Story 4 (2019)/ Играта на играчките 4 – Добре дошли, стари приятели!

Коментари са забранени.