4 декември: Santa Claus Is Back in Town


Навън е студено, а аз си припомних един много приятен коледен филм на Нетфликс, който излезе миналата година. В него дядо Коледа е не кой да е, а самият Кърт Ръсел. Няма как да пропусна неговото страхотно изпълнение и затова го включвам в  Коледния Календар – Музика от филми.

„Santa Claus Is Back in Town “ – в изпълнение на кърт ръсел ОТ „КОЛЕДНИТЕ ХРОНИКИ“/ The Christmas Chronicles (2018)

Филмът разказва историята на семейство Пиърс и двете им деца. Бащата е пожарникар (Оливър Хъдсън), майката работи в болница (Кимбърли Уилямс-Пейсли, „Бащата на булката“), големият брат се казва Теди (Джуда Люис), а малката му сестричка Кейт (Дарби Кемп, „Големите малки лъжи“). Действието се развива в един ден – Коледната нощ на 2018 г. Голямата промяна в дома настъпва със смъртта на бащата, която се е отразила на всички членове на семейството. В Коледната нощ децата остават сами вкъщи, тъй като майка им трябва да работи дори на този ден и по инициатива на момиченцето решават да заснемат как дядо Коледа оставя подаръци под елхата. Вечерта настъпва, идва добрият старец (Кърт Ръсел), децата го изненадват и оттук нататък започва голямото празнично приключение, в което ще гледате магия, подаръци, елфи, елени и още куп други приятни случки и сцени.

За разлика от други коледни филми саундтракът на „Коледните Хроники“ се състои само от 4 парчета и това, което се запечатва в спомена на зрителите е невероятното изпълнение на Кърт Ръсел и неговия прочит на „Santa Claus Is Back in Town“ (Дядо Коледа се завърна в града). Оркестър, хор и рокаджийския глас на Кърт са комбинация, която не е за изпускане. Във въпросната сцена от филма Ръсел е в затвора и успява да спечели симпатиите на полицаите.

Оригиналът на песента е на Елвис Пресли и за първи път излиза през 1957 г. в неговия коледен албум. Когато излиза на пазара – успехът е променлив, но с годините постепенно се издига до хит и през 1999 г. е обявен за платинен. Текстът на песента е закачлив, даже откровено свалячески. Любопитен е факта, че през 1979 г. Ръсел изиграва Елвис в биографичен филм за Краля на рокендрола, а близо 40 години по късно отново изпълнява негов хит, този път на коледна тематика.

Вижте още:

1 декември: Коледни хроники/ The Christmas Chronicles (2018)

Коледна Drinking game – филми

2 декември – Baby it’s cold outside

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s