16 декември: Santa Baby


Сигурно вече сте подготвили писмата до дядо Коледа или сте заявили желанията си на някое от неговите трудолюбиви елфчета. Нека не забравяме, че няма възраст за това да получиш изненада под коледната елха, затова ето и следващата песен от Коледен календар – Музика от филми.

„Santa Baby“ – в изпълнение на Кайли Миноуг от „СКЪПИ ДЯДО КОЛЕДА“/ „Santa Baby“ (2006)

„Santa Baby“ е написана през 1953 г. от композиторите Джоан Джейвитс и Филип Спрингър. В оригинал песента се изпълнява от Ърта Кит, а не от Мерлин Монро, както понякога се спряга на места в интернет пространството. Изпълнителката освен, че е известна певица, е и една от Жените-котки в историята на Батман. Песента е закачлива, за пораснали момичета с дълъг списък от желания, който включва доста стоки на лукса и разбира се – мечтаният пръстен. Освен Ърта песента са изпълнявали още Синтия Басинет, Мадона, Кайли Миноуг и Ариана Гранде. В класациите парчето обикновено е на средните позиции, въпреки, че е толкова обичан хит, че дори Майкъл Бубле направи мъжка версия.

Телевизионният филм „Скъпи дядо Коледа“ е на компанията ABC. В него участват Джени Маккарти, Иван Сергей, Джордж Уенд и др. Вероятни ви е попадал в празничните програми на телевизиите. За съжаление, не мога да кажа нито, че е от добрите бозави попадения, нито, че блести с особена оригиналност. Сюжетът се върти не около синът на дядо Коледа, а около дъщеря му. Мери Клаус (Маккарти) е успешна бизнес дама, която управлява голяма маркетингова компания. Това, което другите не знаят е, че тя е истинската дъщеря на дядо Коледа. За нещастие обаче баща й се разболява около Коледа и тя трябва да се върне на Северния полюс и да поеме бизнеса му. Кой я чака там и дали ще изправи семейното наследство на крака – остава да разберете. И да – има продължение.

Макар филмът да не е добър, поне парчето, което е дало името му е страхотно и много игриво. Специален поздрав за всички пораснали момичета!

Вижте още:

16 декември: Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк/Home Alone 2: Lost in New York (1992)

11 декември: Christmas Is All Around

Коледна Drinking game – филми

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s