19 декември: One More Sleep Til Christmas


Коледа наближава и скоро се сетих за музикалното изпълнение на един добре познат и обичан зелен герой. Не е Шрек, а Жабок! Новото попълнение към Коледен календар – Музика от филми е част от мюзикъл, вдъхновен от новела на един от най-известните писатели.

“One More Sleep Til Christmas” – в изпълнение на Жабокът Кърмит от „КОЛЕДНАТА ПЕСЕН НА МЪПЕТИТЕ“/ „“ (1992)

“One More Sleep Til Christmas” е една от песните към Мъпетската версия по “Коледна песен” на Чарлз Дикенз. Песента е създадена от композитора Пол Уилямс, който работи и по предходния мъпет филм, където е номиниран за Оскар за работата си. Той също така работи с изпълнители като Барбара Стрейзанд и Дейвид Бауи. “One More Sleep Til Christmas” си изпълнява от Жабокът Кърмит, който играе Боб Крачит. Появява се още в началото на филма и сценографията й се разгръща в центъра на града. В песента се пее за усмивки, щастие и радостта от очакването на Коледа.

“Коледната песен на мъпетите” и съвместен проект на компанията на Джим Хенсън и Студио Дисни. Филмът е екранизация на небезизвестната новела на Чарлз Дикенс, създадена през 1843 г. Режисьор е Браян Хенсън, а в ролята на Скрудж се превъплъщава Майкъл Кейн. Историята се развива на Бъдни вечер и Коледа. Главният герой е известният скъперник Ебенизър Скрудж. На Бъдни вечер той е посетен от призрака на бившия си съдружник – Робърт Марли, който е бил същият мрачен скръндза и сега носи окови и е в ада. Той съобщава на Скрудж, че ще бъде посетен от 3 духа – минало, настояще и бъдеще. Великолепна история, която е идеална до последния детайл. Тя показва щедростта, добротата и щастието, които се усещат особено силно около Коледа. Филмът не е любимата ми екранизация, но е чудесно семейно изживяване.

Коледната история-мюзикъл и странният глас на Жабокът Кърмит със сигурност ще ви разведрят.

Вижте още:

19 декември: Тайните служби на дядо Коледа /Arthur Christmas (2011)

18 декември: Чудната петорка /Rise of the Guardians (2012)

5 декември: “Christmas Time Is Here”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s