Ребел Уилсън търси любовта в „Не е ли романтично?“


(Source: IMDB)

Оценка в IMDB: 5.9

Оценка в Rotten Tomatoes: 70% (критика) vs. 47% (фенове)

Оценка Cinema Sistars: 4/7

Като повечето малки момиченца Натали (Ребел Уилсън) мечтае за принца на бял кон, за любов като на кино и за път осеян с рози, завладяна от образите на малкия екран. Един ден майка й ги разбива на пух и прах приземявайки я в реалния свят, където подобни романтични глупости те съществуват или дори да ги има те никога не биха се случили на нея. Години по-късно Нат работи като архитект, стеснителна е, цинична по отношение на любовните трепети и като че ли не вярва, че някога нещо добро ще я споходи. Утеха и разтуха й носят двама от колегите й – асистентката й Уитни (Бети Гилпин) и приятелят й –  Джош (Адам Девайн). Един ден Натали е нападната в метрото и получава нараняване на главата, което я отпраща в алтернативна романтична вселена, където всичко е възможно.

Романтична комедия с ретро носталгия

„Не е ли романтично?“ е филм от 2019 г., продукция на Нетфликс, която макар и със малък бюджет успя да направи скромна боксофис печалба от няколко милиона долара. Режисьор на лентата е Тод Щраус-Скулсън („Коледа с Харолд и Кумар“), а главен сценарист е Ерин Кардило („Доживотна присъда“). Двамата се оказват добър екип, защото това, което са постигнали е типичен американски романтичен филм, който по стил се доближава до по-старите си събратя от 90-те години, отколкото до съвременните донякъде пошли и изпълнение с неуместен хумор посестрими. Сценарият с чувство за хумор изважда на показ всички отличителни черти на любовните романси и предлага на зрителите компилация от препратки към сцени или сюжети от добре познати заглавия като „Когато Хари срещна Сали“, „Сватбата на най-добрия ми приятел“, „Хубава жена“ и др. За приятното изживяване спомага и хубавия саундтрак, който е съставен от хитови любовни песни. Поуката и посланието на филма сякаш са извадени от песента на Мадона „Love Myself“, но поне стават точни и ясни.

Екип, който се забавлява

Актьорският състав е подбран чудесно и си личи, че всички не само са си паснали, но и са се забавлявали от сърце. Ребел е много сладка Натали и за щастие този път не я карат да прави или говори вулгарности, както обикновено във филмите, в които участва. Напротив, тук тя е естествена, хубава и забавна. Освен гореспоменатите актьори участва и малкият брат Хемсуърт – Лиъм, който е очарователен, самовлюбен и целеустремен.

„Не е ли романтично?“ не изненадва зрителите с обрати, техники на снимане или непредвидими ситуации. Иновативното при него е иронията, с която представя спецификите на жанра като най-добър приятел хомосексуалист, крайни романтични прояви като надписването на телефонен номер върху листата на едно цвете и злобни колеги, които се опитват да ти подлеят вода. Краят е донякъде в боливудски стил с музика и танци, но това също идва някак естествено.

Ако ви се разпуска с приятен филм, който да не е нито скучен, нито сериозен, да е подходящ е за среща с половинката или да е идеален за разпускане по женски, то „Не е ли романтично“ е добър избор.

Вижте още:

Knives Out (2019)/ Вади ножовете

Филмите на Нетфликс през 2020

Larry Crowne (2011) / Лари Краун

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s